Снимка Булфото, архив Европа гледа на България като на социален експеримент,

...
Снимка Булфото, архив Европа гледа на България като на социален експеримент,
Коментари Харесай

Анализатор: За Европа България е социален експеримент

Снимка Булфото, списък

 

Европа гледа на България като на обществен опит, счита анализаторът Тихомир  Безлов. Големият проблем е, че броят на случаите пораства, само че смъртността се забавя с до три седмици. В дребни страни като България е добре седмично се мерят данните, за последните 7 дни сме на над 2000 случая с Ковид-19, и растеж - 120%, съобщи анализаторът от Центъра за проучване на декомрацията Тихомир Безлов.

" Проблем остава извънредно ниско имунизиране на възрастните хора над 60 години, равнищата са до 26% ", посочи Тихомир Безлов. Той сподели, че Европа ни гледа като обществен опит, поради ниските равнища на сложени ваксини. Прогнозите сочат, че България ще се съпоставя с Русия, където има ниско равнище на имунизации, и висока смъртност при възрастните хора, до 10% от заболелите с Ковид-19. " Пандемията е доста мъчно прогнозируема ", добави Безлов пред  

" Нас ни гледат като референтна група, тези които са с най-ниско равнище на ваксини, какво ще им се случи? ", счита Безлов.

" Реално инфектираните хора у нас през днешния ден сочат, че сме в четвърта вълна. Миналата година стопираха на 1600 случая, само че непознатият опит демонстрира, че Делта разновидността явно е извънредно инфектиран, и е 50% по-заразен от Алфа разновидността. В Западна Европа имаше внезапен скок нагоре, това може да се чака и у нас ", уточни още анализаторът. Той открои разликата с Европейски Съюз, и тя е че у нас имаме най-нисък % на имунизираните.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР